Er du heller ikke motiveret?

Når Tony Robbins (og ethvert andet menneske) ligner en idiot.…

Hvad skaber motivation?

Hvil når du er umotiveret!

Forleden så jeg en reklame for et Tony Robbins event. Det var tydeligvis intentionen at det skulle vække en enorm begejstring inden i mig. Og jeg ved ikke om det var min tilstand da jeg så det – eller om det var min generelle mistro til udefrakommende insisterende TV personligheder. Det var nok en kombination - og Tony vækkede kun en lyst til at slukke for min pc eller skifte over på ViaPlay og se Chicago Med.

 

Og sådan er det med lyst og ulyst – med motivation. Det er ikke noget man kan få på recept.

Hvorfor er jeg umotiveret?

Når jeg er i en tilstand af apati eller negativitet, så udløser alt hvad mit system tolker som krævende (uanset om det er min mand, mine børn, eller Tony Robbins) en negativ respons. Nej tak.

Det er selvbeskyttelse og det er logisk. Og det siger selvfølgelig noget om at jeg går rundt og tænker kældertanker – det siger ene og alene noget om at energien er lav.

Naturen i mig vil have jeg agerer som en slange i ørkenen når solen er på sit højeste – jeg skal søge skygge, krølle mig sammen og lægge min hale ovenpå på mit hoved - indtil selvsamme natur har genopladt mine batterier.

 

 Jeg ved ikke hvornår det sker – det ved slangen nok heller ikke.

Du kan ikke presse motivation frem. Det står gudhjælpemig også på tebrevene.

 De Tre Principper hjælper dig bedre end Tony Robbins

End ikke (og måske især ikke) Tony Robbins kan, med sin energiske speedtalk, tricks til livsledelse og Colgate-tandsmil, hive mig op. Tanker om den aftale jeg har i aften (som jeg har glædet mig til i en uge) vækker INTET i mig. Mit system SIGER nej tak. Ellers tak - ikke lige nu.

 

Jeg får øje på to ting der har hjulpet mig ved at have kendskab til De Tre Principper

1.     En vished om at det går over.

2.     En vished om at jeg ikke skal forsøge at gøre noget (fx se en Tony Robbins video for lige at peppe mig op.)

 At være nede med stress

Jo mere vi kræver af os selv, desto længere vil vi sidde med hovedet i den busk. Og jo mere træls vil oplevelsen af den busk blive. Da jeg var nede med stress fortalte den psykolog jeg blev tildelt af min arbejdsplads mig, at jeg skulle være socialt aktiv for at få det bedre. Jeg protesterede, for en af grundende til at jeg blev overbelastet var, at jeg havde halset efter aftaler både privat og arbejdsmæssigt. Mit system sagde NEJ TAK til mere ekstroversion.

Hans råd føltes helt forkerte, om end de var velmenende og sikker var koblet op på en overbevisende psykologisk teori. Men det gav ikke genklang i mig.

 Derfor virker metoder ikke på motivation

Og det er problemet med metoder og teorier – de virker kun nogle gange og andre gange virker de modsat. Og nogle gange virker de kun ind i hovedet på opfinderen af dem.

 

Intet slår vores intuition. Intet. Ingen metodisk intervention slår viden om universelle principper om vores design. Jeg ved også at jeg absolut IKKE skal aflyse min aftale i aften – netop fordi jeg ikke tager min egen tristesse seriøst. Jeg ved den passerer forbi som et lille regnskyl.

 

Lige om lidt drikker jeg en kop kaffe, lige om lidt kommer min søn nedenunder for at læse til sin eksamen. Lige om lidt nudger livet mig i en ny retning. Lige om lidt sker der noget nyt. Det VED jeg.

Og så kommer motivationen – og den kommer indefra – når jeg mærker jeg er helt ok.  Jeg er genialt lavet! Ligesom du er!

 

Lyt indad og glem andres gode råd. Gå med den intuition – også i dag. Den har helt styr på det.  

(Det gælder også hvis du vil tabe dig - det kan du læse mere om her)

 

Mere motivation? Lyt til din intuition.









Forrige
Forrige

Spiseforstyrret? Ja – måske har du bare en oplevelse af at være… forstyrret!

Næste
Næste

Skaber kontrol motivation – for eksempel for vægttab?